Stichting Wings of Change heeft afgelopen jaar haar quarantaine en hospitaal gedeelte een volledige make-over kunnen geven. Zij kunnen voorlopig het groeiende ‘aanbod’ aan gewonde en verzwakte roofvogels en uilen zonder problemen weer opvangen en helpen herstellen op een professionele en hygiënische manier voor mens en roofvogel.

Wilde roofvogels en uilen die worden opgevangen bij Wings of Change worden aan de hand van een duidelijk stappenplan verzorgt. Dit stappenplan is bekend bij alle personen bij Wings of Change die in aanraking komen met de wilde dieren. De roofvogels worden ten alle tijden zo min mogelijk blootgesteld aan menselijk contact zodat zij niet aan de mens kunnen gaan wennen. Hierdoor is het mogelijk om de roofvogel of uil na zijn behandel- en herstelperiode weer uit te zetten in de natuur.
Wings of Change had tot voor kort de beschikking over een zelf verbouwde, verouderde hospitaal ruimte, ingericht met een tweedehands keukenblok, zonder deurtjes. De aanwezige apparatuur vertoonde toenemende grote gebreken en liet hen regelmatig in de steek.
Het hospitaal is nu opgeknapt tot een moderne ruimte met een nieuwe keuken inclusief benodigde apparatuur. Werkzaamheden kunnen nu snel en hygiënisch voor mens en roofvogel worden uitgevoerd. Er wordt dagelijks veel gebruik gemaakt van het hospitaal.
Tevens was door het groeiende aanbod van opvang een gebrek aan voldoende quarantaineruimte. De quarantaineruimte bestond uit 2 klimaatkasten en 2 kleine couveuses welke in een ruimte stonden waar geen uitbreiding meer mogelijk was. Door een interne verhuizing is de quarantaine nu gehuisvest in een grotere ruimte en uitgebreid met een aantal klimaatkasten en indoor quarantaine volières. Wings of Change heeft ook buiten extra quarantaine volières kunnen realiseren. Hierin kunnen de wilde roofvogels verder aansterken, zodat zij goed voorbereid kunnen worden voor hun terugkeer naar de natuur. De capaciteit van de opvang is nu meer dan verdubbeld om de roofvogels van de juiste zorg te voorzien.

Via deze weg wil Wings of Change Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn hartelijk bedanken voor hun bijdrage. Mede door deze bijdrage is dit project gerealiseerd.

Geef een antwoord

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

negen + 17 =

Post comment