Dank je wel Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn! Wij zijn erg blij met de donatie van €2.000,00 ten behoeve van ons project Help! Wij willen niet aan ons succes ten onder gaan.

“Ouderdom komt met gebreken” en “katten zijn net mensen”. Twee van die citaten die ook gelden voor de katten bij Stichting Beertje, allemaal in hun laatste levensfase of senior suikerkat. Dus wij hebben voor onze katten, net als bij mensen, welzijn hoog in het vaandel staan.

Wist u dat bijna alle katten last hebben van ouderdomskwaaltjes, bijvoorbeeld pijn hebben van artrose? Daarvoor krijgen ze doorlopend pijnstiller, want leven met pijn valt bij ons niet onder welzijn. Onze lieve oudjes, dus altijd met rugzakje, moeten wat vaker naar de dierenarts en bij elk van hen eindigt hun leven op natuurlijke wijze of via euthanasie. Aan deze en andere structurele kosten, zoals bijvoorbeeld insuline voor onze seniorsuikerkatten, zijn wij op jaarbasis ongeveer de helft van ons medisch budget kwijt.

Sinds onze oprichting april 2016 worden wij ingehaald door ons eigen succes. Er zijn veel niet meer plaatsbare katten in hun laatste levensfase die het Thuis van Stichting Beertje opzoeken. We hadden al heel snel, veel sneller dan verwacht, een wachtlijst. En veel katten aan de ene kant betekent, logischerwijs, hoge (medische) kosten aan de andere kant.

Onze doelstelling is dat (al) onze kosten worden gedragen door structurele donateurs. Het is ons echter niet mogelijk gebleken in de relatief korte tijd na de oprichting het donateursbestand zo op te bouwen dat wij kunnen blijven bestaan. En er zijn zoveel dieren die een plek zoeken in het Thuis van Stichting Beertje dat het jammer zou zijn als wij ons werk niet kunnen voortzetten.

Daarom deden wij het verzoek aan Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn bij te dragen aan de structurele (medische) kosten die wij sowieso hebben voor elk van onze bewoners zodat wij doorlopend plek kunnen blijven bieden aan om en nabij 10 katten. Mede dankzij de donatie van Stichting Bouwstenen voor Dierenwelzijn is dat in 2017 goed gelukt! Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst. Wie weet kunnen we wel uitbreiden en meer katten een fijne laatste levensfase bieden.

www.stichtingbeertje.com
info@stichtingbeertje.com